Matka Saarenmaalle

12-15.6.2023Anglan Tuulimyllyt, Mihkli maatilamuseo ja Pionifestivaalit

Lähtö: 12.6.2023 (ma) Klo 09.00 MS FINLANDIA Helsinki Länsisatama T2

Paluu: 15.6.2023(to) klo 21.00 Helsinkiin MS FINLANDIA

Alustava ohjelma:
(ma) Lähtö Helsingistä Tallinnaan. Lähdemme kohti Länsi-Viroa, Näemme Kasari joen vanhan sillan, valmistuessaan 1904 silta oli maailman pisin teräsbetonisilta. Täällä on myös Matsalun luonnonsuojelualue joka on kuuluisa kevätesikoistaan, arovuokoistaan ja erilaisista orkideoistaan sekä runsaasta linnustostaan. Lihulan kaupungissa näemme kartanon sekä linnanrauniot. Rauniot ovat yksi Viron tärkeimmistä muinaislinnoituksista. Matka jatkuu Saarenmaalle. Majoittuminen Kuresaaressa Spa Hotel Meri.

(ti)Aamiaisen jälkeen lähdemme retkelle. Vierailemme Mihkli maatilamuseossa. Näemme Saarenmaan pohjoisrannikolla Pangan pengermän joka on 21,3 metriä korkea. Näemme myös Anglan Tuulimyllyt, Saarenmaan kuuluisimmat tuulimyllyt sijaitsevat Anglassa. Täällä on ainoa Saarenmaan oman tyylin säilyttänyt tuulimyllymäki, myllyt rakennettiin vuonna 1925. Palaamme takaisin Kuresaareen.

(ke) Käydään Kuresaaren torilla, mistä voi ostaa itsetehtyjä tuotteita. Lähistöltä löytyy myös erikoisliikkeet, matkamuistomyymälät ja antiikkikaupat. Seuraavaksi lähdemme Saarenmaan pionipuutarhaan täällä järjestetään Pionifestivaalit. Neljän hehtaarin alueella on paljon nähtävää ja koettavaa. Matka jatkuu kohti Kaalin kraatteria. Tiedemiesten mukaan tapahtui meteoriitin putoaminen ja lammen syntyminen noin 700 vuotta e.Kr. Paluu kuresaareen.

(to) Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kuivastun satamaa josta laiva lähtee takaisin Virtsuun. Matkalla Tallinnaan näemme Läänerannan kauniita maisemia. Laiva lähtee takaisin Helsinkiin.

Matkan hinta 365 Eur/henkilö yhden hengen huone lisämaksu 75 EUR

Hintaan sisältyvät laivamatkat, bussikuljetukset, hotellimajoitus Spa Hotel Meri """ jaetussa kahden hengen huoneessa + aamiainen, matkanjohtajan palvelut. sisäänpääsy Mihkli, Angla ja Pionifestivaaleille.

Varaa tästä >


Katso myös:
Tartto

Jänedan puutarhamarkkinat ja Tartto

27.-29.5.2023